Afscheidsproducten bij miskraam en stilgeboorte

De wereld leek voor eventjes perfect te zijn

14 januari 14.15 uur onze Pip

We kijken elkaar aan en huilen en lachen tegelijk wat zijn we trots, onze Pip

 

Pip het koosnaampje tijdens de zwangerschap.

Vere de naam als het een meisje zou zijn, Yari als het een jongen was geweest.

We zijn voor de tweede keer ouders geworden, veel te vroeg maar wij hebben een klein mensje compleet maar veel te klein in onze handen.

Tranen over onze wangen, we houden elkaar vast, even alleen met ons drieën. De tijd en de wereld staan voor ons even stil. Voor even lijkt de wereld perfect te zijn. Gek dat je je toch zo trots kunt voelen en zo verdrietig tegelijk.

We maken een heleboel foto’s van Pip, voor ons zelf, voor later.

 

Lenn hadden we vanaf dag een beloofd dat hij als eerste zou horen als hij deze zomer grote broer zou zijn, al zou het midden in de nacht zijn of zou hij op school zitten als hij grote broer zou worden als de zomervakantie nog niet begonnen was.

Nadat we even bijgekomen zijn besluiten wij dan ook Lenn te bellen, als eerste gaat hij horen dat hij voor altijd grote broer is. We vertellen Lenn dat hij grote broer is geworden van mooie, kleine knappe Pip. Hij is trots en vraagt wel honderd keer echt? Echt? Daarna vertellen we het mijn ouders waar Lenn op dat moment is. Omdat Pip zo mooi en zo klein is vragen we Lenn wil komen om kennis te maken met Pip en meteen afscheid te nemen. Want dat afscheid, al moeten en willen we daar niet aan denken, dat afscheid moet ook gebeuren.

Nadat we mijn ouders gesproken hebben bellen we mijn schoonouders. We beloven dat we een foto van Pip zullen sturen als Lenn Pip gezien heeft.

 

Nadat ik me heb  kunnen opfrissen en in een schone pyjama op de bank heb kunnen nestelen komt Lenn met mijn moeder. Het eerste wat hij zegt als hij Pip ziet is wat schattig en we hebben dezelfde mond. Nadat wij even goed geknuffeld hebben en Lenn afscheid heeft genomen van Pip, gaat Lenn weer met mijn moeder naar huis.  Ook,al voel ik me lichamelijk sterk ik moet wel bijkomen en moeten mijn man en ik samen gaan beslissen hoe we op de mooist mogelijke manier afscheid kunnen gaan nemen van Pip.

 

We hebben geen idee hoe we dit moeten aanpakken. Zoals ons eerder is aangegeven is door de wc spoelen absoluut geen optie, we hebben een compleet mensje in onze handen en vooral in ons hart. De tuin vinden we ook geen ideale oplossing maar als dit enige oplossing is dan moeten we daar voor kiezen en moeten we iets moois hebben waarin we Pip kunnen begraven. Ook het bos en het strand komt nog in ons op daar we daar graag als gezin komen maar we vinden het ook geen fijn idee als we Pip niet dichtbij ons hebben. We gaan dus op zoek naar iets moois waarin we Pip in de grond van onze eigen tuin kunnen begraven. Maar eerst blijven we naar Pip kijken, Pip in het water. Hadden we maar een mooier bakje gehad dan dit Tupperware bakje……………….we maken nog meer foto’s.

Een van die foto's sturen we naar onze ouders een mooie foto van Pip, wat zijn ze alle vier blij maar ook verdrietig om Pip te zien, wat vinden ze Pip mooi.

Vier sterke grote ouders, in tranen om dit kleine mooie mensje, hun kleinkindje.

 

Nadat we even gezeten hebben nemen we contact op met de verloskundige dit daar ik ook nog enorm veel stolsel verlies. De verloskundige beloofd me ’s avonds nog een site op te sturen met wat informatie en ik moet het bloedverlies in de gaten houden.

We besluiten om even onze zoektocht naar afscheid nemen te staken, voor nu is Pip bij ons en het water zorgt ervoor dat Pip mooi bij ons kan zijn.

Wil je een wijntje vraagt mijn man dan? Ik moet lachen meen je dit? Hij meent het hij zegt ’s avonds nadat Lenn geboren was hebben we ook met onze ouders geproost en ik wil nu met jou proosten we zijn weer ouders geworden, we hebben twee kinderen. Hij heeft gelijk, hij schenkt een wijntje in en we proosten, proosten op Pip.

’s Avonds besluiten we om onze vrienden te bellen om te zeggen dat Pip er is en sturen we onze overige familieleden een appje, dit daar we deze avond graag met z'n tweeën willen blijven. We zijn op, lichamelijk en geestelijk we willen even tijd om de juiste beslissingen te nemen.

 

Pip 14-01-2022

Je bent helemaal volmaakt zo

Mooi en zo heel erg klein

De wereld leek voor heel eventjes perfect te zijn

In liefde zijn we altijd samen

Ook al ben je hier zo ver vandaan

Wij zullen je nooit vergeten

 

--- Joyce ---

Januari 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
een jaar geleden

Wat heb je dat weer mooi geschreven krijg weer tranen in mijn ogen. We zijn ontzettend trots op jullie🍀🍀🍀